Gå til sidens hovedinnhold

Røkke ba om fair pris

BAHR-advokat Geir Mikalsen ba retten gi hans gjeldstyngede klient, Kjell Inge Røkke, en fair pris å betale for aksjene i Aker Maritime.

Minoritetsaksjonærer i Aker Maritime kjemper for bedre pris på aksjene sine enn Røkke var villig til å gi dem ved tvangsutløsningen i februar 2002.

Tirsdag la Røkkes juridiske våpendragere ned sin påstand i skjønnsaken i Oslo tingrett.

- Retten må komme med en verdifastsettelse på aksjen med utgangspunkt i de underliggende verdier i selskapet, men prisen skal ikke settes høyere enn en eventuell kjøper av 100 prosent av aksjene i selskapet ville være villig til å betale. Med denne bakgrunn skal retten komme fram til en fair pris på aksjene, sier BAHR-advokat Geir Mikalsen til TV 2 Nettavisen.

Påstanden er ikke en tallfestet pris i kroner og øre, men skal ”vurderes etter rettens skjønn”.

Etter at Høyesterett i juni i år avgjorde at det er underliggende verdier i et selskap som skal legges til grunn, har Røkke & Co hevet sin verdivurdering. Røkke tilbød 72 kroner i februar 2002, mens nå sier hans sakkyndige vitne at verdiene i Aker Maritime tilsvarer 91 til 96,50 kroner per aksje.

Schjødt-advokat Einar Caspersen, som representerer over 500 tidligere minoritetsaksjonærer, begynte tirsdag sitt innledningsforedrag.

Deretter overtar Wiersholm-advokat Harald Willumsen. Han representerer de fem største småaksjonærene i saken. Etter planen er innledningsforedragene gjennomført i løpet av onsdag.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?