*Nettavisen* Økonomi.

Røkke beklager kvinnehets

- Unnskyld på vegne av alle menn, sier Kjell Inge Røkke etter at arkitekt Finn Sandmæl ga premenstruelle kvinner skylden for Røkkes byggeproblemer.

12.08.05 05:24

En svært forbannet Kjell Ingen Røkke ringte torsdag sin pressetalsmann Rolf Nereng for å gi sitt innspill i debatten om byggesaken på Konglungen i Asker.

- Det helt greit med en frisk debatt, men ikke på dette lavmålet. Hva Sandmæl generelt mener, bryr jeg meg ikke noe om, men når han angriper seriøse politikere på denne måten, blir jeg rett ut sagt forbannet, sier Røkke til TV 2 Nyhetene gjennom Nereng.

Røkke sier at han vil fortsette å kjempe for at han, kona og deres barn skal få bosette seg på Konglungen i Asker.

Kraftig leserbrev
Foreløpig har fylkesutvalget i Akershus sagt nei til at milliardæren skal få bygge et kjempehuset.

I et leserbrev i Bærums Budstikke ga arkitekt Sandmæl «inkompetente, premenstruelle kvinner» skylden for at Kjell Inge Røkke fikk avslag på gigantprosjektet. Til Kanal 24 sa han tidligere torsdag at innlegget var rettet mot tre kvinner som er involvert i byggesaken til Røkke.

- Jeg er sjokkert
- Vi blåser i om byggherren heter Røkke, og forholder oss til regelverket, sa Trine Hvoslef-Eide (V) i fylkesutvalget i Akershus til TV 2 Nettavisen tidligere torsdag som mener utspillet faller på sin egen urimelighet og at det er vanskelig å ta seriøst.

Det gjør derimot Astrid S. Huitfeldt (Ap).

- Jeg er sjokkert over den kvinneforakt som her utvises, sier hun.

- På vegne av alle menn
Røkke selv støtter sine kvinnelige motstandere i at utspillet ikke hører hjemme i debatten.

- På vegne av alle menn har jeg faktisk lyst til å be om unnskyldning til de som er rammet av dette tåpelige utspillet. Slik sett er jeg ferdig med Sandmæls synspunkter, men jeg vil fortsatt kjempe for at Anne Grete, jeg og vår familie, kan få bosette oss på Konglungen, sier Røkke.

Arkitekt Finn Sandmæl har tidligere bygget hytte for Røkke, men er ikke involvert i prosjektet på Konglungen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag