PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i Playground går imot strømmen av PR-folk og kommentatorer som mener Aker-eier Kjell Inge Røkkes omdømme svekkes ved at han ikke forsvarer Aker-transaksjonene offentlig.

- Nei, Røkke er genial. Han har ingenting igjen for å krangle med Berit Kjøll i offentligheten, selv om det sikkert hadde blitt stor underholdning av det. Og Røkke ville ha minnet om en svidd kotelett om han møtte pressen nå - for djevelen ligger i detaljene. Nå er det et hylekor som krever at han må på banen. Men om han skal møte et enormt korps av kritikere, så vil enhver fornuftig ting Røkke har å si om Aker-transaksjonene drukne i den enorme støyen, sier Schrøder til Nettavisen.

STAVRUM: Hvor er Kjell Inge Røkke?

- Skarpere kanter
Schrøder konstaterer at Røkke foreløpig har «sendt soldatene ut i kommunikasjonskrisen».

- For Røkke er det kun Røkke og regjeringen som gjelder i denne konflikten - ikke hele det offentlige Norge. Og det er kun en løsning på saken som er interessant for Røkke. Om han hadde gitt seg inn i en prosessdiskusjon, så ville det antakelig bare ha ført til mer fiendtlighet og skarpere kanter mellom partene. Og om han deltok i en slik diskusjon så ville Røkke antakelig måte ta noe selvkritikk og det spørs om han er interessert i det, sier Schrøder.

LES OGSÅ:- Røkke må slutte å gjemme seg

Rød løper
Når Røkke er klar for å snakke, så vil enhver redaksjon i Norge legge ut en rød løper for ham, mener Schrøder.

- Men foreløpig er han best tjent med å si ingenting, så kan alle være imot det. Det er rådet jeg ville ha gitt. I næringslivet handler suksess om kroner og øre. Noen er mest opptatt av synlighet, men det gjelder altså å skape butikk. Hvis Røkke snakker nå, så vil det bare virke som krisekommunikasjon. Røkke må ha en løsning klar, eller på andre måter ta saken ett steg videre, før han gir seg ut i informasjonskrigen. Fortsatt bør han altså holde munn, sier Schrøder.

- Omdømmeonanistene
- Men hva med Røkkes omdømme etter at Aker-saken før eller siden blir løst?

- På kort sikt kan han få seg en smell. Men om han tar seg en tur i reketråleren eller setter seg på en moped, så er omdømmet oppe igjen. Folk flest ser fremover og tenker på morgendagen, de er ikke så opptatt av alt som skjedde i går. Jeg er så lei av å høre omdømmeonanistene og andre som hyler om dette. Aker sitt omdømme, om vi snakker om selskapet, er så sterkt og godt at det fint tåler en sak som denne, sier Schrøder.