Røkke får bygge drømmebolig

Kjell Inge Røkke får lov til å bygge drømmeboligen på Konglungen i Asker. Men vedtaket kan påklages fra flere hold.

16.06.05 08:23

Røkke og kona Anne Grete Eidsvig har lenge hatt planer om å bygge et kjempehus på idylliske Konglungen i Asker. Ekteparets planer har foreløpig vært forsinket av godkjennelsesprosesser i Asker kommune.

Onsdag kveld avgjorde politikerne i bygningsrådet i Asker kommune saken til Røkkes fordel. Den eneste restriksjonen politikerne la på Røkke var å beholde vegetasjonen slik de fremstår i dag.

Høyre, Kristelig Folkeparti, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet stemte for å godkjenne Røkkes søknad, mens Sosialistisk Venstreparti og Askers Grønne Venner stemte mot.

Asker Arbeiderparti foreslo at Røkke skulle flytte lekearealet ut av strandsonen, men forslaget fikk ikke flertall. Behandlingen av saken tok to timer.

Kan klage
Vedtaket kan påklages av direkte berørte naboer, gjenboere og fagmyndigheter, og vil da eventuelt bli behandlet av Fylkesmannen. Med mindre fylkesmannen i Oslo og Akershus selv påklager vedtaket. Da vil fylkesmannen i Buskerud steppe inn og avgjøre saken, opplyser sjefarkitekt i Asker kommune Tor Arne Midtbø til TV 2 Nettavisen. De må klage innen tre uker etter at partene er underrettet.

Mindretallet i bygningsrådet, bestående av SV og Askers Grønne Venner, har ifølge Midtbø varslet krav om lovlighetskontroll av vedtaket.

- Det er en kontroll Fylkesmannen gjør av om vedtaket er lovlig fattet, sier Midtbø.

Bekreftet tomtekjøp
En av to Røkke-tomter ble solgt for to uker siden, og tidligere onsdag ble det bekreftet at Røkke var kjøperen.

Kommuneplanansvarlig i Asker, Tor Arne Midtbø, opplyste til Budstikka at Kjell Inge Røkke er kjøperen av den ene tomten på Konglungen i Asker, Konglungveien 48.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er ukjent hva Røkke har betalt for tomten. Prisantydningen da eiendommen ble lagt ut for salg i slutten av april lå på 20 millioner kroner.

Drømmebolig med 32 rom
Ifølge arkitekt Jan Inge Lindebergs tegninger, skal husene i både Konglungveien 48 og 50 rives for å få plass til den nye villaen.

Det planlagte huset har 32 rom, svømmebasseng, tennisbane og garasje med plass til 14 biler. Men Lindeberg påpeker at planene ikke nødvendigvis er avhengig av begge tomtene for å gjennomføres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.