*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-fest på børsen

Foto: (scanpix)

Milliardær Kjell Inge Røkke sliter i retten, men kan glede seg over børsutviklingen. Både Aker Kværner, Aker Yards, Aker og Kværner går så det suser ved ukeslutt.

27.05.05 16:22

Mest opp går Aker Yards, med en økning i aksjekursen på 3,33 prosent. Det ble fredag kjent at selskapet har inngått en avtale med Color Line om levering av et cruiseskip, til en verdi av 2,6 milliarder kroner.

Aker Kværner ligger hakk i hæl, med en oppgang på 2,42 prosent. Upstream melder fredag at det kan gå mot en ny anbudsrunde på South Pars i Iran, selv om et konsortium ledet av Aker Kværner vunnet kontrakten for enkelte av fasene. Aker Kværner-gruppen hadde imidlertid ikke kommet opp med en levedyktig løsning.

Kværner er opp 3,07 prosent, mens Aker legger på seg 1,96 prosent. Meglerhuset DnB NOR Markets hever Kværner til kjøp, og oppjusterer samtidig kursmålet.

Også Storebrand går bra ved ukeslutt, med en oppgang på 2,80 prosent. Frontline, Telenor og oljeselskapene Hydro og Statoil ligger også i blått.

På toppen av vinnerlisten troner Exense, etter at Visma ble tildelt 1,17 millioner aksjer i en emisjon i selskapet. Dermed har Visma 18 prosent av aksjekapitalen. Like bak er Norman, som er opp 7,56 prosent, og Ecuanor og Jinhui som begge stiger rundt 6,5 prosent.

Blant de røde selskapene på Oslo Børs er DnB NOR, Norske Skog og Yara. Gjødselselskapet er ned 1,06 prosent, mens storbanken og papirselskapet er ned henholdsvis 0,40 og 1,24 prosent. Også Orkla og DNO går tilbake.

På toppen av taperlisten ligger Sparebanken Vestfold, Hjellegjerde og Vizrt.

Hovedindeksen endte opp marginale 0,15 prosent, til 259,01 poeng.

Du kan følge utviklingen på Oslo Børsher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.