Røkke forbannet da Lund sluttet

Kjell Inge Røkke trodde Helge Lund hadde sagt endelig nei til Statoil-jobben da han fikk den overraskende beskjeden. Røkke reagerte med sorg, skuffelse og sinne.

09.03.04 07:52

Mandag ble det klart at Aker Kværners konsernsjef Helge Lund tar toppjobben i Statoil. Så sent som fredag var Kjell Inge Røkke fortsatt intetanende om at Lund vurderte tilbudet, skriver VG.

De dramatiske opplysningene gjorde at Røkke umiddelbart ringte til Lund. I løpet av telefonsamtalen bekreftet Lund at han vurderte tilbudet. Lørdag kveld gjorde Lund det klart at han ville akseptere tilbudet fra Statoil.

Svært overrasket
Ifølge VG skal Røkke ha blitt svært overrasket da han fikk vite at Lund vurderte å slutte i Aker Kværner. I Røkkes leir skal man ha trodd at Lund allerede hadde gitt sitt endelige og ufravikelige nei til Statoil.

Røkkes reaksjon beskrives som en kombinasjon av frustrasjon, sorg, skuffelse og sinne. Men også stolthet.

- Stolt
- Jeg tror Kjell Inge er genuint stolt. Han føler at han har vært med på å bære Helge Lund fram til den posisjonen han har i dag, sier en kilde til avisen.

Røkke snudde seg så rundt på rekordfart, vel vitende om at Aker Kværner uten konsernsjef ville kunne få store problemer med å holde den stramme tidsplanen for den forestående omstillingen. I løpet av en hektisk søndag ble det klart at Statoils konstituerte konsernsjef Inge K. Hansen stilte seg positiv til å ta over Lunds jobb i Aker Kværner.

Røkke innkalte styrekollegene til hastemøte søndag kveld. Styret stilte seg bak anbefalingen fra styreleder Røkke, og dermed var Statoils konstituerte konsernsjef plutselig blitt sjef for en av Statoils viktigste leverandørbedrifter.

Gamle kjenninger
Kjell Inge Røkke kjenner Inge K. Hansen godt fra tidligere. Hansen var sjef for Røkkes hoffmeglerhus Enskilda Securities i seks år.

Markedet reagerte positivt både på Statoils og Aker Kværners vegne mandag. Særlig Aker Kværner-aksjen fikk god vind i seilene, med en oppgang på over 5 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag