Gå til sidens hovedinnhold

Røkke frykter småaksjonærene i Kværner

Kjell Inge Røkke vil ikke rote seg opp i en ny krangel med småaksjonærene etter tredelingen av Aker Kværner. Han ønsker ikke eie over 90 prosent i «nye» Kværner.

Kjell Inge Røkke får en ekstraregning på flere hundre millioner kroner etter å ha tapt flere rettssaker mot småaksjonærene i Aker RGi, Aker Maritime og Norway Seafoods. I «nye» Kværner vil han ikke rote seg opp i den samme smørja, skriver Aftenposten.

Røkke har derfor bestemt seg for å eie mellom 80 og 90 prosent i Kværner, som blir den dominerende aksjonæren i Aker Kværner og Aker Yards etter tredelingen. Kryper eierandelen over 90 prosent, risikerer han at småaksjonærene forlanger å bli kjøpt ut.

- Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der noen kan spekulere i en tvangsinnløsning. Nyere norsk rettspraksis har som kjent vist at minoritetsaksjonærene i slike situasjoner har en uforholdsmessig sterk posisjon, sier Aker RGIs konsernsjef Leif Arne Langøy til Aftenposten.

Røkke la børskursen til grunn da han tvangsinnløste småaksjonærene i Aker RGI, Aker Maritime og Norway Seafoods da han tok selskapene av børs. I flere dommer har retten fastslått at tvangsinnløsningskursen skal baseres på de underliggende verdiene i selskapene.

Aker RGI er nå i sluttfasen med å forhandle fram et forlik med småaksjonærene i Aker RGI. Strander forhandlingene, kommer saken opp i lagmannsretten neste uke.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar