*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-gjelden i boks

Foto: (Foto: Scanpix)

Kjell Inge Røkke er i mål med den omfattende refinansieringen. Den franske offshore-giganten Technip-Coflexip gir grønt lys for gjeldsavtalen med Orkla og bankene.

Da Aker RGI kom til enighet med Orkla og Bankene om Norway Seafoods-lånet på 600 millioner kroner for noen uker siden, tok Røkke & co. forbehold om at en ikke navngitt tredjepart godkjente avtalen. Nå er denne godkjenningen i boks, skriver Aftenposten.

Aker-systemet har i flere år kranglet med franske Technip-Coflexip om sluttoppgjøret etter salget av Aker Maritimes USA-baserte dypvannsselskap for 5,9 milliarder kroner.

Franskmennene mente i ettertid at prisen var for høy. I begynnelsen av april i år ble partene enige om et forlik, og Technip-Coflexip skulle få tilbakebetalt en mindre del av kjøpesummen.

30. september skulle Aker RGI ha betalt franskmennene 70 millioner kroner. Samme dag forfalt Orkla-lånet på 600 millioner kroner. Nå har Aker RGI også halt i land en avtale med Technip-Coflexip, ifølge konsernsjef Leif Arne Langøy.

- Det som er storyen, er at vi er enige, skriver han i en e-post til Aftenposten.

Ifølge Aker RGI-sjefen er det bare papirarbeid som gjenstår. Avtalen skal være formelt i orden i løpet av uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.