*Nettavisen* Økonomi.

Røkke har lagt ned 20 selskaper

Foto: Scanpix

Milliardæren Kjell Inge Røkke har lagt ned over 20 selskaper det siste året.

15.01.04 07:50

Den storstilte oppryddingen har skjedd samtidig med at Røkke har diskutert betalingskrisen i Aker RGI-systemet med bankene, skriver Dagens Næringsliv.

Inkludert Aker RGI-selskaper registrert utenlands, ender antall nedleggelser godt over 20, ifølge avisa. I tillegg er tre selskaper i Røkke-eide Dexion satt under administrasjon.

Oppryddingen kan gi Røkke store besparelser i form av mindre utgifter til funksjoner som regnskapsførsel, advokater og arrangering av styremøter.

Kjell Inge Røkkes største kreditorer setter trolig stor pris på opprydingen, blant annet fordi den gjør Røkke-systemet mer oversiktlig. Konserndirektør Leif Teksum er knapp i kommentaren.

- Det han gjør i sine eierposisjoner, er for så vidt ting som vi i utgangspunktet ikke har noe med, utover der vi sitter med egeninteresser, sier han.

En annen bieffekt av oppryddingen er at Røkkes nærmeste medarbeidere får mer tid til å konsentrere seg om de store virksomhetene. Aker RGI-direktør Olav Revhaug var tidligere representert i cirka 40 styrer. Nå er antallet halvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag