Gå til sidens hovedinnhold

Røkke har lagt ned 20 selskaper

Milliardæren Kjell Inge Røkke har lagt ned over 20 selskaper det siste året.

Den storstilte oppryddingen har skjedd samtidig med at Røkke har diskutert betalingskrisen i Aker RGI-systemet med bankene, skriver Dagens Næringsliv.

Inkludert Aker RGI-selskaper registrert utenlands, ender antall nedleggelser godt over 20, ifølge avisa. I tillegg er tre selskaper i Røkke-eide Dexion satt under administrasjon.

Oppryddingen kan gi Røkke store besparelser i form av mindre utgifter til funksjoner som regnskapsførsel, advokater og arrangering av styremøter.

Kjell Inge Røkkes største kreditorer setter trolig stor pris på opprydingen, blant annet fordi den gjør Røkke-systemet mer oversiktlig. Konserndirektør Leif Teksum er knapp i kommentaren.

- Det han gjør i sine eierposisjoner, er for så vidt ting som vi i utgangspunktet ikke har noe med, utover der vi sitter med egeninteresser, sier han.

En annen bieffekt av oppryddingen er at Røkkes nærmeste medarbeidere får mer tid til å konsentrere seg om de store virksomhetene. Aker RGI-direktør Olav Revhaug var tidligere representert i cirka 40 styrer. Nå er antallet halvert.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot