• Denne saken ble publisert i oktober, men er hentet fram til glede for nye lesere.

Det fortalte forretningsmannen onsdag denne uken da han gjestet sofakroken i Realfagsbygget på NTNU i Trondheim.

I tillegg til å lansere startup-huben Runway FBU, med et fond på 300 millioner kroner i Akers nye tech-hus på Fornebu, benyttet han anledningen til å fortelle neste generasjons gründere hvordan de bør bruke tiden sin.

– Jeg har 200.000 timer igjen å leve, like lenge som dere har levd, og dere har 350.000 timer igjen på å gjøre en forskjell i verden. Prisen for å bli født er at du en gang må dø. Så hva gjør vi på denne korte tiden for å gi det mening og tilfredsstillelse, spurte Røkke.

Les også: Varsler trippel skattesmell for Røkke og Witzøe

200.000 timer vil si det samme som 8333.33 døgn, eller 22.8 år igjen.

Det var nettavisen Shifter som først omtalte saken, i sitt intervju med Røkke.

For å regne ut sine resterende timer av livet, har milliardæren kommet fram til at det er litt over 700.000 timer i et 80 år gammelt liv. Derfor føler han at han har dårlig tid.

På spørsmål om det å telle timer man har igjen har vært noe som har gått opp for ham etter hvert, svarer Røkke bekreftende.

– Ja, jeg brukte et helt år på å tenke over hva man sier ja og nei til i livet. Da jeg vokste opp, måtte jeg si ja til det jeg ønsket meg. Nå må jeg si nei, for å få det jeg ønsker meg. Det er en bevisstgjøring. Jeg er ikke her om 300.000 timer. Det er ikke noe sårt eller et tema jeg bruker altfor mye tid på. Men det er en grei ting å ha med seg, det at du har en begrenset tid til å gjøre en impact, sier han i intervjuet med Shifter.

Les også: Røkke og Fredriksen går sammen for å bygge havvind

Aker-eierens Runway skal både investere i oppstartsselskaper og hjelpe til med å skaffe de første kundene, samt gi gründerne fart fra starten av.

Det var på samme måte Cognite og tech-gründer Jon Markus Lervik fikk drahjelp i starten av prosjektet sitt.

Nå håper Røkke å kunne inspirer unge gründere til å gjøre en forskjell, slik at han og Aker kan satse pengene sine på dem.