Gå til sidens hovedinnhold

Røkke innrømmer stormannsgalskap

- Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter

En åpenhjertig Kjell Inge Røkke skriver om langt mer enn bare bedriften til aksjonærene i Akers årsrapport.

Blant annet skriver han om kona, barna, seilbåten og motivasjonskilder.

Om kona Anne Grete skriver moldenseren at:

- Anne Grete får meg ut. Hun viser vei. Som løper er jeg egentlig bedagelig anlagt, og ser etter de flate partiene. Anne Grete er som regel noen skritt foran, gjerne på nye stier og med blikket rettet mot høydedrag.

Og selv om 2010 på ingen måte ble slik Kjell Inge Røkke hadde forespeilet de andre Aker-aksjonærene, så er han fornøyd.

Aksjekursen falt fra over 161 kroner til 140 kroner i løpet av året. Det vil si en negativ utvikling på over 13 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs steg med over 18 prosent. Moldenseren understreker at det ikke finnes garantier og at de som vil ha garantier burde kjøpe seg en brødrister. Men at de beste selskapene under Aker-paraplyen jobber intenst for å ligge i forkant og at til tross for skuffende resultater i 2010 ble det lagt grunnlag for fremtidig vekst.

- På papiret er ble verdien redusert med nærmere fire millioner kroner per dag. I forhold til hva jeg forespeilet Akers medaksjonærer for et år siden, er aksjens kursutvikling elendig. Likevel er jeg fornøyd, skriver Røkke

Videre heter det:

- Dersom Aker-aksjen stiger i verdi på Oslo Børs, øker min formue og formueskatt. Sett fra den vinkelen burde jeg være klok nok til å holde kjeft eller sutre over norsk industriklima - i håp om å holde aksjekursen lav. Jeg ser ingen grunn til å klage, men mange grunner til å skryte av de mange tusen som gjør en innsats for Aker og selskapene som vi eier.

Fot eller meter
Røkke har investert i det som kommer til å bli en av verdens største seilbåter og ser frem til å seile verden rundt med sin kone. Det fremgår i brevet at størrelsen på den nyervervede båten har vært oppe til diskusjon og at Kjell Inge til syvende og sist fikk det som han ville etter en ventetid på 12 år. Samtidig beskriver han seg selv som stormannsgal

- Jeg lider av gigantomani, skriver Røkke.

Og fortsetter:

- Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter, skriver Røkke.

I fars fotspor
Torsdag ble det kjent at Kristian Røkke stiger i gradene i farens forretningsimperium.

Kjell Inge har rådet sin sønn til å gripe muligheten og har sagt følgende til sin sønn:

- Du går til en utfordrende jobb, men du får muligheten til å lære. Det koster å være i front. Den stolte faren gir uttrykk for at han håper de ansatte og markedet vil vurdere sønnen for jobben han gjør og ikke hva han heter til etternavn.

Han landet toppsjefjobben hos Aker Philadelphia Shipyard, som er USAs største skipsverft. Han overtar jobben etter Jim Miller. Siden 2006 har Kristian Monsen Røkke vært knyttet til Aker. Først i et traineeprogram, for å så ha hatt flere ulike stillinger og oppgaver rundt om i konsernet.

Les også: Røkkes sønn blir toppsjef

Optimistisk og fornøyd
Røkke gir uttrykk for at han kommer til å bli værende en stund og at han ikke har noen planer om å bli borte med det første.

- Min drivkraft er fortsatt å skape verdier for alle aksjonærene i Aker, men med de føringer og begrensinger jeg har lagt for mitt eget liv. Aksjonærene skal tjene penger på Aker.Jeg høres kanskje optimistisk og tilfreds ut. Ja, det er det jeg er. I er fornøyd, avslutter Kjell Inge Røkke sitt brev til de andre aksjonærene.

Les flere saker på NA24

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå