Røkke kan bli kvitt tapssluk

Foto: (TV 2 Nettavisen/Bård Ove Molberg)

Kjell Inge Røkkes Kværner har tapt 1,5 milliarder kroner på rakettoppskyting-selskapet Sea Launch. Nå kan han bli kvitt det høytflyvende tapssluket.

20.09.04 10:38

Sea Launch-styret prøver nå å finne nye partnere til å ta over for Kværner. De vil nemlig ha andre eiere enn Kværner.

Kanskje ikke så rart: Sea Launch har vært alt annet enn en gullkantet investering for Røkke & Co.: Kværner har tapt 1,5 milliarder kroner på investeringen i selskapet, og hefter fortsatt for garantier på 1,3 milliarder kroner. Samtidig har Kværner utestående og ubetjente lån på 340 millioner kroner til Sea Launch, skriver Dagens Næringsliv.

– Hvis vi kunne finne en avtale for Kværners exit, tror jeg både Kværner og partnerne ville være glade for å se det skje i de neste to til tre år, sier Sea Launch' norske finansdirektør Kjell Karlsen til DN.

Karlsen sier han har hatt en rekke møter og samtaler med Røkke hvor temaet har vært hvordan få Kværner ut av Sea Launch. Ifølge Karlsen er det visse interessenter som vurderer dette og det har vært forespørsler om hva inngangsprisen vil være.

Kværner eier 20 prosent av aksjene i Sea Launch, mens amerikanske Boeing er største aksjonær med 40 prosent av aksjene. Et russisk og et ukrainsk romfartsselskap eier henholdsvis 25 og 15 prosent av aksjene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.