Røkke klager inn Se og Hør

Foto: (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Kjell Inge Røkke har klaget inn Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg etter at sladrebladet trykket bilder av Røkkes hytte. - Et overgrep mot meg og min familie, sier milliardæren. Si din mening. Røkke avslører: - Vi har blitt samboere

22.04.04 13:02

Det var i påskenummeret at Se og Hør trykket bilder fra Røkkes hytte i Oppdal. Samlet slo sladrebladet opp saken over seks sider.

Bildene var ikke godkjent av Røkke, og nå har han gått til motangrep ved å klage inn saken for PFU, som er pressens organ for selvjustis, skriver VG.

Røkke mener at reportasjen er et klart presseetisk og moralsk overtramp.

I klagen opplyser Røkke også at det i byggekontraktene som i sin tid ble inngått, var det en egen passus som forbød innvendig fotografering.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Røkke tåle at det trykkes bilder fra hytta?
Nei, han har rett på privatliv
Ja, må tåle å få rikdommen eksponert
Bryr meg ikke

Se resultat

Han understreker også at han har forsøkt å gjøre hyttekomplekset til et fristed for seg og familien.

Se og Hør-redaktør Odd J. Nelvik har ikke sett klagen bortsett fra de utdragene VG har publisert, og ønsker ikke å kommentere saken.

- Vi vil svare pfu og ønsker ikke å prosedere saken i media uten det vi har uttalt tidligere, sier Nelvik til TV 2 Nettavisen.

«Når Se og Hør allikevel velger å publisere denne type bilder uten mitt samtykke, er dette derfor ikke bare et overgrep mot meg og min samboer, men også mine barn, foreldre, bror og søster», skriver Røkke.

«Det er en invasjon av våre private rom, som viser en mangel på respekt og folkeskikk, og som er et tarvelig forsøk på å frata meg og min familie retten til et privatliv - en fundamental rettighet for alle mennesker», skriver han videre.

Røkke har tidligere vært i krig mot mediene som følge av bildebruk fra hans private sfære.

I 2000 frifant Borgarting lagmannsrett VG i en sak hvor de på samme vis hadde publisert interiørbilder fra Røkkes luksusbåt.

Først var saken i namsretten hvor avgjørelsen ble den samme. I begrunnelsen retten ga der understrekes det at Røkke er en offentlig person som må tåle søkelys fra pressen.

"Han er en fremtredende representant for en ny type rikfolk i Norge som har skapt debatt i media omkring rikdom og pengeforbruk. Derfor er det ikke helt uinteressant for offentligheten å få vite hvordan han har innredet sin yacht som et eksempel på hvordan en rik person bruker sine penger" , skrev retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag