Røkke-kritiker slutter

Foto: Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Kjell Inge Røkkes erkefiende Tore Lindholt (62) slutter som sjef i Folketrygdfondet i mars neste år.

09.12.03 14:15

Det sier styreleder Rolf Sæther i Folketrygdfondet til TV 2 Nettavisen.

I mars neste år har Tore Lindholt vært sjef for Folketrygdfondet i 12 år. Han ble tilsatt i 1992 for en åremålsperiode på seks år, og fikk fornyet tillit da stillingen ble utlyst på nytt i 1998.

Uaktuell som søker

Nå er det definitivt slutt for den mektige Folketrygdfond-sjefen. Lindholt kan nemlig ikke søke på stillingen, fordi toppsjefen i fondet maksimalt kan sitte i to perioder.

Formelt er det Finansdepartementet som har siste ord når Lindholts etterfølger skal ansettes, men styret har også et ord med i laget, ifølge Rolf Sæther.

- Normalt er det styret som ansetter administrerende direktør, fordi det er styret som skal sørge for at han gjør jobben sin. Men her er det Finansdepartementet som ansetter, mens styret har uttalerett. I praksis vil det være et nært samarbeid mellom styre og departementet, hvor styret vil spille en sentral rolle, sier han.

Fornøyd med jobben

Styrelederen i Folketrygdfondet medgir at Tore Lindholt vil bli savnet.

- Lindholt har gjort en kjempejobb. Du kan trygt si at han går av på topp, sier Rolf Sæther, og fortsetter:

- Han har levert veldig gode resultater - fondet har vært blant de beste forvalterne i Norge. I tillegg har han vært en uredd og profilert talsmann for ryddighet og moral i finansmarkedet, fastslår han.

- Røkke krangelen helt OK

Tore Lindholt er kanskje mest kjent for å ha tatt til orde mot flere av Kjell Inge Røkkes raid i norsk næringsliv det siste tiåret. Sæther synes Lindholts krasse utspill har vært helt OK.

- Min oppfatning er at han har uttalt seg om flere forhold enn Røkke, og det har ikke vært kontroversielt. Lindholt har sagt en rekke fornuftige tung om hvordan aktørene bør opptre, sier han.

Jobben med å finne en etterfølger etter Lindholt blir ikke enkel, tror styrelederen.

- Det viktigste er at vedkommende leverer resultater. Hovedmålet er å forvalte folks penger best mulig, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.