I en pressekonferanse uten sidestykke i norsk mediehistorie gikk Kjell Inge Røkke til frontalangrep på regjeringen og næringsminister Sylvia Brustad (Ap).

«Je e forbanna»
- Jeg er vant til kritikk, men har problemer med å forholde meg til en næringsminister som sier «Je e forbanna» og «Je e frustrert og forbanna», sa Røkke.

Les også: - Jeg tok det jævlig personlig

Røkke gjentok også med bristende stemme «Je e forbanna, je e forbanna».

Han mener Brustad ikke har kontroll på det hun driver med.

- Hun agerer som hun er administrasjon, generalforsamling og styre i Aker Solutions, sa Røkke.

Røkke var også kraftig irritert på at Brustad ifølge Røkke hadde prioritert mediene foran selskapet under mediestormen som har vært.

- Skal man drive med takst av innbo i et hus, er det greit å ha nøkkel til døre. Som minoritetsaksjonær kunne det være greit å snakke med styret og ledelse i selskapet, men når hun fikk anledning i telefonen når dette smalt så hadde ikke «je» tid, for «je» skulle reagere, sa Røkke.

- Det hadde kanskje greit å få med seg faktum og så tilpasse reaksjonen. Men når reaksjonen skal tilpasse seg medieverden uten å bry seg om faktum, ja, da kan det hende at «je».. at det går galt, sa Røkke.

- Føler meg som Snåsamannen Røkke sier mediestormen har gått inn på ham.

- Jeg er nok på det mest paralyserte jeg har vært siden jeg kom til Norge. Jeg føler meg som en kombinasjon av Snåsamannen og Don Corleone, sa Røkke.

Angrep Berit Kjøll Han gikk også kraftig til angrep på statens representant i styret, Berit Kjøll.

- Det faller meg tungt for brystet at Norges tidligere forsvarsminister og mine lojale medarbeidere skal bli hengt ut som løgnere, sa han.

Stein Jacob Frisch sier, på vegne av Berit Kjøll, at det ikke kom frem noe nytt i Røkkes presentasjon.

- Hun har allerede tilbakevist disse påstandene, sier Frisch til Nettavisen - og henviser til DN-kronikk.

Siv Jensen: - Åpenbart provosert

Frp-formann Siv Jensen fulgte Røkkes pressekonferanse. Hun sier til Nettavisen at hun forstår at Røkke er provosert.

- Det er åpenbart at han er provosert over måten regjeringen har håndtert denne saken. Ingen hadde i sin villeste fantasi trodd at regjeringen skulle opptre så klønete som de her har gjort, sier Jensen.

Hun ønsker ikke å kommentere Røkkes latterliggjøring av Brustad.

- Vi skal samtale videre
Næringsministeren selv kommenterte Røkkes utblåsning slik:

- Jeg synes det er positivt at Røkke i dag er åpen for å finne en løsning i saken. Det er det viktigste. Vi skal samtale videre, og vi har det samme målet; å finne en løsning på denne saken, sa Sylvia Brustad til TV 2.

Brustad ville ikke kommentere Røkkes personangrep på henne.

- Det er kjent for alle at vi har vært noe uenige. Jeg har hørt hva Kjell Inge Røkke har sagt. Det jeg tolker som positivt er at han er innstilt på å finne en løsning, sa Brustad og viste til at det nå blir en uavhengig gjennomgang av de omstridte Aker-transaksjonene.