Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Røkke på sidelinjen i tøffe forhandlinger

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke måtte finne seg i å bli satt på sidelinjen da Aker RGI-konsernets skjebne ble avgjort natt til onsdag. Kreditorene førte knallharde forhandlinger seg i mellom.

Møtene, som ble holdt tett før Orkla hadde satt frist for tilbakebetaling av Norway Seafoods-gjelden, var i realiteten en forhandling mellom Røkke-systemets største kreditorer, skriver Dagens Næringsliv.

Orkla forsøkte å presse seg fram i kreditorkøen, men møtte motstand fra DnB og Gjensidige Nor. Røkke skal selv ikke ha vært til stede.

Kreditorsituasjonen beskrives som uoversiktelig. I Røkkes holdingselskaper er det i tillegg til Orkla-lånet en betydelig bankgjeld, fordelt mellom blant annet DnB, Gjensidige Nor og Sparebanken Møre. I tillegg kommer en obligasjon- og sertifikatgjeld på tilsammen 3,5 milliarder kroner.

Flere av kreditorene skal ha hatt løpende kontakt de siste seks månedene, hvor diskusjonene har dreid seg om den kritiske finansielle situasjonen i Røkke-systemet.

Røkke-eide Norway Seafoods greide da heller ikke å betale tilbake hele Orkla-lånet på 600 millioner kroner innen fristen. I stedet ble det enighet om en minnelig løsning, som innebærer en utsettelse på 14 dager.

Partene har hittil ikke vært villige til å avsløre detaljene i den skissen som nå ligger på bordet.

Røkke mener selv at gjeldssituasjonen har blitt dramatisk overdrevet.

- Det er helt normalt at de fleste konsern låner penger. Og vi har kommet frem til en løsning, som sagt, så vi er godt fornøyd, sa han til TV 2 onsdag kveld.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!