Røkke selger superbåten

Kjell Inge Røkke er i ferd med å avslutte salget av luksusbåten «Reverie» til en styrtrik amerikaner.

14.01.04 08:15

Ifølge Finansavisen skal den amerikanske båtentusiasten være villig til å bla opp hele 400 millioner kroner for luksusbåten. «Reverie» ble levert fra Benetti-verftet i Italia i 2000, og kostet om lag 500 millioner kroner.

Det er Røkkes gjeldsproblemer som tvinger ham til å kvitte seg med sine private eiendeler i tillegg til en rekke aksjeposter i ulike selskaper. I høst greide finansmannen omsider å få solgt sitt luksuriøse privatfly av typen Boeing Business Jet, og nå står altså den gigantiske båten for tur.

Inntektene fra salget av båten påvirker ikke den finansielle stillingen til Røkkes hovedselskap Aker RGI, fordi båten er i privat eie via Bermuda-selskapet Nopel Shipping.

Likevel kan inntektene fra salget være knyttet opp mot transaksjonen som ble kjent tirsdag denne uka, da Kjell Inge Røkke overførte all stemmemakt i Aker RGI til seg selv ved hjelp av en kapitalutvidelse rettet mot Nopel Shipping.

Røkke kvitter seg dessuten med årlige driftsutgifter i millionklassen når båten er avhendet. «Reverie» hadde ifølge Finansavisen et mannskap på inntil 24 personer, avhengig av antall personer om bord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag