Gå til sidens hovedinnhold

Røkke stanser arbeidet med skyskraper på Fornebu

Men bygget kan havne et annet sted i landet.

Det skriver Budstikka mandag ettermiddag.

Det er Bærumspolitikernes nei til høyder som setter en stopper for Kjell Inge Røkkes planlagte skyskraper, «Store Blå».

- Med de høydebegrensninger som er lagt av Bærums folkevalgte, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonene om et slagkraftig internasjonalt havsenter, opplyser Torstein Storækre i FP Eiendom.

Vil bygge et annet sted

Budstikka skriver derimot at planen nå er å få reist bygget enten et annet sted i Norge eller internasjonalt.

Bygningen som er planlagt, er rundt 225 meter høy og kan bli Norges første skyskraper – med 64 etasjer. Det er tegnet av Gert Wingårdh. Kostnadene er beregnet til 3 milliarder kroner. Rundt en tredel av bygningen er planlagt som «Verdenshavets hovedkontor», eller WOH. En tredel er planlagt som hotell med rom for langtidsopphold og konferansefasiliteter. De siste tredelen vil Kjell Inge Røkke stille til disposisjon for organisasjoner, gründere og andre.

Nei fra alle partiene

Ingen av partiene i kommunestyret i Bærum ønsket skyskraperen. Sist ut var Høyre, som i forrige uke konkluderte.

– Dette er en sak det åpenbart ikke har vært politisk flertall for i Bærum. Vi må bare ta til etterretning at Kjell Inge Røkke og Aker trekker planene. Hvis en 250 meter høy skyskraper er den eneste måten de kan realisere Verdenshavenes hovedkontor på, blir det ikke på Fornebu. Et så stort og høyt bygg kan vi ikke gå inn for, sier Bjørn Røtnes, som er Høyres gruppeleder.

I forrige uke opplyste Nina Jensen i REV Ocean til NRK at følgende steder ønsket «Store Blå» velkommen: Os, Porsgrunn, Sarpsborg, Sandefjord, Sandnes, Askøy, Haugesund, Fredrikstad og Larvik.

Les mer

Aker om Røkkes skyskaperdrøm: - Vil se etter andre muligheter

Les mer

Flertall mot Røkkes skyskraperplaner på Fornebu

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken