*Nettavisen* Økonomi.

Røkke tar ut 300 millioner

Foto: (Foto: Scanpix)

Kjell Inge Røkke fyller lommene med 300 millioner kroner som han henter fra det aller øverste selskapet i sin omfattende selskapspyramide.

23.09.03 07:02

Uttaket skjer fra The Resource Group TRG as gjennom en nedsettelse av TRGs aksjekapital og såkalt nedsettelse av selskapets overkursfond, skriver Aftenposten. Som følge av at TRG må sende ut kreditorvarsel tar det to måneder før Røkke får hånd om pengene.

Det ble tidligere i år kjent at Røkke vil selge både fly og yacht, men så langt skal det ikke ha skjedd. Trolig koster det flere titalls millioner kroner å holde fly i luften og yachten flytende.

I tillegg til TRG-systemet er det kjent at Røkke også sitter på verdier i utenlandske stiftelser (truster), som styres uavhengig av hans øvrige forretningsimperium. Det er ifølge Aftenposten uklart om disse trustene er med på å finansiere Røkkes privatforbruk.

Med både privatfly, superyacht og hyttepalass har Molde-milliardæren nok å bruke penger på. Men dersom de 300 millionene ikke skal brukes til å dekke privat forbruk, er det en mulighet for at Røkke ønsker å betale et privat lån på 243 millioner kroner til samme selskap som pengene hentes fra, nemlig hans eget TRG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.