Gå til sidens hovedinnhold

Røkkes Aker Solutions får gigantkontrakt

Røkke-selskapet er verdt åtte milliarder kroner. Nå har de sikret seg en kontrakt som alene er verdt sju.

Saken oppdateres.

Handelen med Røkke-selskapet Aker Solutions ble fredag stoppet i påvente av en nyhet fra selskapet. Det var dermed ikke mulig å verken kjøpe eller selge aksjer i selskapet.

Kjempekontrakt

Nå er det klart hva kontrakter gjelder: en gigantisk kontrakt på hele sju milliarder kroner, som selskapet ligger an til å bli tildelt fra oljegiganten Chevron.

Kontrakten er en subsea-kontrakt for et såkalt gasskompresjonsanlegg på Jansz-lo-feltet i Australia. Avtalen er nå i ferd med å bli finalisert, men er uansett svært gode nyheter for Aker Solutions, og deres aksjonører, ikke minst storeier Kjell Inge Røkke, og aksjen stiger hele ni prosent på børsen.

Børspauser er typisk noe som legges ned hvis det kommer store nyheter som vil påvirke børskursen til selskapet, som for eksempel et oppkjøp. Målet er å hindre at noen aktører kan handle på bakgrunn av innsideinformasjon.

Les også: Gikk til sak mot Røkke-eide Aker BP: - Vi fikk gjennomslag på alle punkter

Store

Aker Solutions er en av børsens største oljeservice-selskaper, med en børsverdi på over åtte milliarder kroner. Før børspausen var selskapet opp tre prosent på børsen.

Største eier i Aker Solutions er Røkkes Aker-konsern med 33,3 prosent, der blant annet også det store oljeselskapet Aker BP inngår, samt Nærings- og fiskeridepartementet med 12,2 prosent.

Aker Solutions leverer ingeniørtjenester, fabrikasjon, teknologiprodukter, vedlikehold, spesialist- tjenester og totalløsninger til oljeindustrien. Hoveddelen av virksomheten omfatter leveranser til olje-, gass- og petrokjemianlegg.

Les også: Kraftig underskudd for Aker Solutions – dropper utbytte