Cristiano Ronaldo vekket oppmerksomhet denne uken under en pressekonferanse før Portugal skulle møte Ungarn. Han valgte å flytte Coca Cola-flaskene som var på bordet foran han og oppfordret heller folk til å drikke vann.

Aksjen til Coca Cola falt med 1,6 prosent og verdien av selskapet gikk fra 242 milliarder dollar til 238 milliarder dollar. Det var nok ikke helt hva brusgiganten så for seg når de bestemte seg for å sponse EM. Nå advarer UEFA ifølge BBC om bøter til lagene som flytter drikke fra bordene under pressekonferansen.

Det er ikke kun Ronaldo som har fjernet sponsoravtaler fra bordet. Frankrikes Paul Pogba fjernet en Heineken-flaske, men på en mer diskré måte.

Les også: Oppsiktsvekkende TV-bilder – ble Pogba bitt av Rüdiger?

- UEFA har påminnet lagene om at sponsoravtaler er nødvendig for leveringen av turnering og for å sikre videre utviklingen av fotballen i Europa, inkludert for unge og kvinner, sier arrangørene.

Direktøren for EURO 2020, Martin Kallen, sier at spillerne har blitt påminnet om kontraktene signert av landene før turneringen. UEFA har ikke tenkt til å bøtelegge spillerne direkte.

- Vi bøtelegger aldri spillerne direkte. Dette vil gå gjennom den deltakende nasjonens forbund og så får de ta en vurdering på om de ønsker å ta dette videre med spilleren, sier Martin Kallen, direktøren for EURO 2020.

Les også: Så lenge han scorer mål kan han gjøre som han vil

Ronaldo følger et strengt kostsholdsregime og har tidligere uttalt at han blir irritert når sønnen drikker Coca Cola.

- Noen ganger drikker han cola og spiser potetgull. Han vet det irriterer meg. Vi får se om min sønn blir en stor spiller, sa spilleren under prisutdelingen Global Soccer Awards.

Selv spiser stjernespilleren seks måltider hver dag.

- Jeg spiser en høyprotein-diett med grove kornprodukter, frukt, grønnsaker og jeg unngår sukkerholdig mat, har Ronaldo tidligere uttalt ifølge Goal.com.

Les også: De Bruyne lot være å juble av respekt