På en stor lansering neste måned, vil Apple legge frem nye produkter innenfor de største produktkategoriene. Det melder flere amerikanske teknologinettsteder. Apple har tradisjon for å aldri legge frem informasjon på forhånd - men som vi vet, kommer det alltid nye produkter fra selskapet.

Det som er nytt denne gangen, er at kilder i selskapet letter på sløret og forteller om nye funksjoner og en helt ny type iPhone. Det melder Bloomberg.

Selskapet håper de nye telefonene skal redde selskapet fra det brutale iPhone-raset de siste årene.

Tre nye iPhoner

Ifølge kilder i selskapet er det tre nye iPhoner som skal legges frem. I tillegg vil det komme i løpet av de neste månedene en ny iPad Pro med oppgradert kamera og raskere prosessor. I tillegg skal den billigste modellen for iPad leveres med større skjerm.

Det vil også komme nye Apple Watch, selskapets smartklokke. Det mest revolusjonerende, som kildene i selskapet påpeker, er iPhone og Macbook Pro. De skal gjennom en større endring.

iPhone

Helt siden 2017 har Apple lansert tre nye telefoner på høsten. Det vil giganten også gjøre i år. Den nye iPhone Pro skal ifølge ryktene bli etterfølgeren til iPhone XS og iPhone XS Max.

Den nye iPhone Pro skal ha et helt nytt kamerasystem med en tredje kameralinse. Det vil gjøre det mulig å zoome ut og ta vidvinkel-bilder. Ifølge kilder i selskapet vil kamerasensorene ta i bruk alle tre linsene samtidig og bruke kunstig intelligens for å kombinere til ett bilde. Pro-linjen skal også få langt bedre videofunksjoner, som ifølge kildene skal kunne konkurrere direkte med profesjonelle løsninger.

En annen spennende funksjon er at du skal kunne lade AirPods, som er Apples bluetooth headset, direkte fra telefonen. Ved å legge øreproppene direkte på backsiden av den nye iPhone Pro-telefonen, vil de lades automatisk gjennom det trådløse ladesystemet.

Ifølge kilder med kjennskap til prosessen, skal de nye iPhonene være utseendemessig veldig like dagens iPhone XS og XS Max, med samme størrelse på skjermene.

Macbook Pro

Macbook Pro selges i størrelsene 13,3" og 15". Nå er det forventet at Apple skal legge frem en 16" Macbook Pro. Kantene på skjermen skal være slankere, noe som betyr at selve laptopen ikke skal være mye større enn dagens 15". Dette vil være den største endringen på selskapets mest populære bærbare datamaskiner siden 2012.