Royal Caribbean er et av verdens største cruise-rederier, og har nesten 70.000 ansatte på verdensbasis. Da de la ut en annonse om sommerjobb torsdag 2. mai hadde de ingen anelse om hvor mange søknader de kom til å få.

- I og med at sommerjobben innebærer reising på våre cruiseskip, hadde vi forventet en del søkere, men at vi skulle få over 1000 søknader per dag, hadde vi aldri trodd, sier markedssjef Elisabeth Gathe i Royal Caribbean i Norden i en e-post til Nettavisen.

Jobbens varighet er to uker, der man reiser med to av verdens største cruiseskip på to hav.

Kan søke sammen

Sommerjobben er ikke bare for unge mennesker skal man tro markedssjefen. Alder spiller ingen rolle, det eneste kriteriet er nemlig at den som søker liker å ta bilder og skrive tekster.

- Vi utlyser kun én stilling, men den kan fylles av en person som ønsker å reise alene, to venner, et kjærestepar eller en familie på maks fem personer som vil dra på tur sammen og løse oppgavene, sier Gathe.

50.000 i lønn

Sommerjobben går ut på å bryte ned mytene rundt cruise som ferieform. Gathe opplyser at den som får sommerjobben får én hovedoppgave, og det er å oppsøke disse mytene, og dokumentere reisen og opplevelsen i form av tekst og bilder. Lønna er på 50.000 kroner brutto, og alle kostnadene til reisen er dekket.

- Søknadsfristen er 14. mai, så det er fortsatt god tid til å søke på stillingen. Det blir en formidabel jobb å gå igjennom alle søknadene, men vi har heldigvis fått litt hjelp, så jeg kan garantere at vi kommer til å gå igjennom hver eneste søknad, sier markedssjefen.