Russlands største bank, Sberbank, kollapser fullstendig på London-børsen onsdag og er ned 95 prosent. Siden starten på Ukraina-krigen sist torsdag er verdien av aksjen redusert med 99,84 prosent.

Sberbank, som betyr "sparebank" på russisk, er delvis statseid og er den største banken i Russland og Øst-Europa. Den har hovedkontoret i Moskva.

Les også: Grillet Bjørnar Moxnes om Russland: - Hvorfor skal vi høre på deg?

På fjorårets liste over de største børsnoterte selskapene i verden, rangerte Forbes Sberbank på 51. plass, klart høyest av alle russiske selskap.

Selskapet annonserte onsdag at de trekker seg ut av de fleste europeiske markeder, med begrunnelse i store pengestrømmer ut av selskapet, samt trusler mot bankens ansatte og eiendommer.

Les også: Sjeføkonom om Oljefondets tap i Russland: Tjent inn på tre uker

Banken er truffet hardt av vestlige sanksjoner og USA har tidligere denne uken nektet banken all tilgang til det amerikanske finansielle systemet. Banken har dermed lite tilgang til amerikanske dollar. Tidligere denne uken meldte i tillegg den britiske utenriksminister Liz Truss at Storbritannia ville fryse alle midlene til russiske banker, inkludert Sberbank.

Børsen i Moskva er stengt, men en del russiske aksjer omsettes også på andre børser, deriblant børsen i London, hvor Sberbank er notert.