Ruter vil gi syklister gratisbilletter til kollektivtransport

Ruter vil gi gratisbilletter til folk som sykler i rushtiden. Illustrasjonsfoto: Syklist mellom biler ved Langkaia og Operaveien (2015).

Ruter vil gi gratisbilletter til folk som sykler i rushtiden. Illustrasjonsfoto: Syklist mellom biler ved Langkaia og Operaveien (2015). Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ruter vil teste et system hvor de som går eller sykler i stedet for å bruke kollektivtransport, får bonuspoeng som kan byttes mot gratisbilletter.

03.06.19 07:49

Tiltaket vurderes for å redusere belastningen på trikk og buss i rushtiden i Oslo. Alle distanser over 400 meter gjelder, og turer som gjøres i rushtiden, gir flest poeng, skriver Aftenposten. Poengene kan byttes inn i gratisbilletter som enkeltbilletter, dagskort eller ukekort.

Les også: Ingen promillegrense for elsparkesykkel

Foreløpig er det bare en testgruppe i Oslo som prøver ut ordningen. Marius Røstad i Ruter er imidlertid ikke fremmed for å utvide ordningen for dem som bor lenger unna, men da trolig med andre virkemidler.

Les også: Bypakkene med bompenger er usosial bypolitikk

– Vi vet at dette fungerer, men vi vet ikke nok om hvor mye det koster. Spørsmålet er om vi kan få til en modell som er fornuftig for innbyggerne samtidig som den er bærekraftig, sier Røstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.