Ruzicka vil bli i stillingen til Orkla har presentert kvartalsresultat 7. mai i år.

– Etter fem år som konsernsjef i Orkla har jeg kommet fram til at tiden nå er inne for å levere stafettpinnen videre. Det har vært fem innholdsrike år der Orkla har opplevd god fremgang på mange områder. Konsernet er godt posisjonert for fremtiden, sier Peter A. Ruzicka.

Hans avgang blir kjent samme dag som hans lønnspakke for i fjor ble kjent. Han økte da lønnen med 2,8 millioner kroner.

Jakter nordmann

Stein Erik Hagen kontrollerer rundt 25 prosent av aksjene i Orkla. Han forteller DN at en hodejeger er hyret inn for å finne en etterfølger i sjefstolen.

– Vi håper å kunne finne en norsk kvinne eller mann, på grunn av kulturen tror jeg det er det beste. Vi kan godt se ut i Norden, men ikke utover det, sier Hagen.

Ruzicka tiltrådte stillingen som konsernsjef i Orkla 10. februar 2014.

- På vegne av styret vil jeg få takke Peter for flott innsats og godt samarbeid. Peter har på en utmerket måte ledet Orkla i overgangen fra å være et industrielt konglomerat til å bli et mer rendyrket merkevareorientert selskap. Jeg er dypt takknemlig for den jobben han har utført som leder for Orkla, sier styreleder Stein Erik Hagen i en børsmelding mandag morgen.

Ruzicka vil representere Orkla i styret i Jotun A/S etter sin fratredelse. Arbeidet med å finne Ruzickas etterfølger som konsernsjef starter umiddelbart. Terje Andersen (61) vil bli konstituert som konsernsjef fra 7. mai inntil en ny konsernsjef er på plass

Ny Hydro-sjef

Samtidig kommer meldingen om Svein Richard Brandtzæg slutter som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år. Hilde Merete Aasheim overtar stillingen.

Hilde Merete Aasheim blir altså ny konsernsjef i Hydro. Det melder selskapet i en pressemelding mandag morgen.

– Jeg ser veldig fram til å lede Hydro på veien videre sammen med våre 35.000 kompetente og engasjerte kolleger over hele verden, sier Aasheim.

Les også: Hydro-sjefen fikk 1,7 millioner i bonus tross Brasil-saken og dalende aksjekurs

– Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å gjøre en utfordrende situasjon, for Hydro og den globale aluminiumsindustrien, om til muligheter som vil utvikle selskapet videre, sier den nye toppsjefen.

Aasheim er for tiden konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008.

– Jeg er glad for at Hilde Merete Aasheim har takket ja jobben som konsernsjef i Hydro. Aasheim har en unik kombinasjon av bred industriell erfaring, kommersielt instinkt og sterke lederegenskaper som gjør henne til en perfekt match som konsernsjef for Hydro, sier Hydros styreleder Dag Mejdell.

Brandtzæg ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009. Ifølge pressemeldingen fra selskapet har han besluttet å tre tilbake etter ti år som konsernsjef. Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet fram til utgangen av 2019.

Han vil fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.

Se video av matvarenyheter fra Orkla her: