*Nettavisen* Økonomi.

Ryanair-ansatte i Spania varsler streik

 

KONFLIKT: Kabinansatte i Spania skal i september streike mot Ryanairs varslede planer om å legge ned flybaser. Foto: Martin Meissner (AP)

Kabinansatte i Ryanair basert i Spania, varsler at de kommer til å streike i ti dager i september mot planer om stenging av flybaser.

21.08.19 08:58

Etter et møte med Ryanair-representanter i sju timer «som endte uten en enighet», ga fagforeningene USO og Sitcpla en advarsel om streik ved 13 flybaser selskapet har i Spania, heter det i en uttalelse.

Les også: Svenske flytall sjokkerer: - Aldri sett noe lignende

I uttalelsen heter det videre at de skal streike mot mulig stenging av basene på Gran Canaria og Tenerife, og også mot «fremtidig usikkerhet» rundt basen i Girona nord i Spania.

Flere møter mellom fagforeningene og det irske lavprisflyselskapet er ventet neste uke.

De kabinansatte planlegger å streike hovedsakelig fredager og søndager i september.

I juli varslet Ryanair at de kanskje kommer til å legge ned noen baser på grunn av problemer med Boeings 737 MAX-fly. De varslet samtidig at de kommer til å redusere antallet jobber med 900. 13.000 jobber i Ryanair.

Flyselskapet har bestilt flere 737 MAX-fly fra Boeing. I utgangspunktet bestilte de 58, men i kjølvannet av to alvorlige ulykker har de bedt om 30.

Også Ryanair-flygere i Storbritannia og Irland har varslet streik. De skal streike i august og september på grunn av arbeidsforhold og lønn.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag