Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ryanair må tilbakebetale statstøtte

Ryanair blir trolig tvunget til å tilbakebetale flere millioner euro av den støtten selskapet har fått fra belgiske myndigheter.

Irske Ryanair kommer trolig til å tape kampen mot EU-kommisjonen. Det synes å være klart før kommisjonens rapport legges frem den 3. februar.

Det irske lavprisselskapet kan bli tvunget til å tilbakebetale flere millioner euro av den transportstøtten som det har fått fra belgiske myndigheter, i forbindelse med flygningene til Charleroi-flyplassen i Belgia.

HTML EMBED
Flere saker fra Boarding.no

Ifølge Financial Times, som skal ha hatt adgang til en kopi av rapporten, blir støtten på 50 prosent i landingsavgifter, samt rabatter på bakkehandling som gitt til lavprisselskapet, sett på som ulovlig offentlig støtte.

Kommisjonen stiller også spørsmålstegn ved den støtten Ryanair har fått fra belgiske myndigheter i forbindelse med opplæring og overnattinger for ansatte, en betaling på 160.000 euro for hver ny rute som er åpnet fra Charleroi flyplassen, samt kostnader for rekruttering og opplæring av besetning og piloter.

EU-kommisjonen skal i sitt utkast til rapporten, ha konkludert at det kun er tillatt å gi en statlig støtte på 50 prosent av de totale utgiftene over en tre års periode. Kostnadene må være linket direkte til åpningen av nye ruter.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!