Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Rykter løfter Storebrand

Sist oppdatert:
Nye spekulasjoner om at Storebrand igjen er i spill førte til at Idar Kreutzer & Co ble løftet på en ellers trist børsdag.

Storebrand-aksjen løftet seg nær tre prosent før ble det innført børspause i aksjen. Børspausen ble innført for å undersøke om det foreligger ulik informasjon i markedet.

- Jeg har hørt fire til fem rykter bare den seneste timen om at både Nordea og Sampo skal kjøpe dem. Disse ryktene er "trigget" av at Konkurransetilsynet påla DnB å selge sine 10 prosent i Storebrand, sier en finansanalytiker til TDN Finans.

Ifølge analytikeren har det helt siden i sommer vært spekulert i at DnB vil selge seg ut av Storebrand.

- Jeg tror Storebrand en eller annen gang kommer i spill igjen, men jeg tror i utgangspunktet at det vil ta noe lengre tid. Dessuten har jeg liten tro på at Sampo kommer på banen igjen, sier en analytiker.

Nedtur i det amerikanske aksjemarkedet i går og i Asia i natt sørget for at det europeiske aksjemarkedet var preget av røde tall i dag. Hovedindeksen ved Oslo Børs endte ned 0,87 prosent til 162,99 poeng. Oslo hadde bred nedgang, blant de 21 mest omsatte selskapene var det kun ett som hadde oppgang.

Kjell Inge Røkkes nedtur med Aker Kværner fortsetter. Danske Bank selger Aker Kværner-aksjer stor stil og selskapet tapte seg tilslutt nye 2, 4 prosent. Aksjen trekkes ned av Danske Bank som har rundt 85 prosent av nettosalget.

Røkkes trofaste meglerforbindelse og våpendrager, Enskilda Securities, nedgraderer Aker Kværner til salg. Også meglerhusene ABG Sundal Collier og Fearnley Fonds nedgraderte Aker Kværner idag til henholdsvis salg og "accumulate".

Svak aktivitet i tankmarkedet rammer Frontline-aksjen som mistet 3,4 prosent av sin verdi. Samme vei gikk det med Statoil og Norsk Hydro som falt henholdsvis 0,4 og 0,7 prosent.

Dagens nest mest omsatte aksje, Telenor, har hatt mye oppgang de to siste ukene, men falt 1 prosent i går og ytterligere 0,7 prosent i dag. Likevel handles aksjen fortsatt over 40 kroner.

Andre selskaper som dro børsen ned var Orkla, Norske Skog og RCL. Både Gjensidige NOR og DnB falt rundt 0,3 prosent hvilket er noe mindre enn resten av markedet. Aksjene har hatt en positiv utvikling den siste tiden etter gode kvartalstall og godkjennelse fra Konkurransetilsynet på fusjonen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!