*Nettavisen* Økonomi.

Så fett var lønnsåret 2012

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Du fikk mye mer å rutte med i fjor.

18.02.13 21:32

Lav prisstigning sørget for at arbeidstakere flest fikk enda større økning i kjøpekraften i fjor enn året før, det skriver NTB.

Ferske tall viser at arbeidstakerne i gjennomsnitt fikk 3,2 prosent i såkalt reallønnsøkning – altså det vi sitter igjen med etter at skatten er trukket fra og inflasjonen har gjort sitt. I 2011 var den samme størrelsen på 2,9 prosent, også det en solid økning. Det viser den siste rapporten fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU) som ble offentliggjort mandag.

Lønnsveksten totalt var på 4 prosent i fjor, ifølge TBU, noe lavere enn året før. Mer oppsiktsvekkende er kanskje at både industriarbeiderne og -funksjonærene fikk relativt lik lønnsvekst på 4 prosent. Også mellom privat og offentlig sektor var det minimale forskjeller i lønnsveksten i fjor. Utvalget tar imidlertid forbehold om at alle tallene ikke var tilgjengelige da den foreløpige rapporten ble ferdigstilt. Trolig vil enkelte mindre forskjeller gjøre seg til kjenne når fasiten foreligger.

– Men det vil nok bare være snakk om noen få tideler. Den lille usikkerheten som finnes, knytter seg først og fremst til utviklingen i offentlig sektor, sa TBU-leder og SSB-forsker Ådne Cappelen under presentasjonen av tallene. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.