Gå til sidens hovedinnhold

Så fort kan du spare mye penger

Tror du det krever stor egeninnsats og mange timer for å få bedre råd? Da tar du skammelig feil. Her er tipsene.

(Side2 Pengeskolen:) Det er ofte slik at det kan være hardt arbeid å spare. Med det som bakgrunn har vi laget guiden for deg som vil spare penger så raskt som mulig, og så enkelt som mulig.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mindre pakninger
Vanligvis får man tips om å kjøpe de største pakningene av dagligvarer, dusjsåpe for eksempel, fordi det ofte er mest å spare på lengre sikt. Skal du imidlertid kutte kostnader kjapt, kan det å gå for de minste pakningene være en idé. Hygieneprodukter kommer ofte i reisestørrelse og er rimelige, og annen dagligvare kommer ofte i flere størrelser du kan velge mellom.

Få påfyll
Mange kafeer og kaffesjapper tilbyr gratis påfyll av kaffe, i det minste om du velger vanlig sort traktekaffe.

Sjekk totalen
Flere nettbutikker flagger at de sender varene gratis, men ofte legger de kostnaden inn i produktet isteden slik at de ikke taper noe. Sammenlign priser i flere nettbutikker før du trykker «bestill».

Bytt
Flere nettsteder og butikker gjør det enkelt å bytte brukte bøker og cd-er med andre titler. Orienter deg også på ulike markedsplasser på nett og det finnes bokhandlere og musikkutsalg som også tar inn brukte bøker i bytte for andre eller for en billig penge.

Bruk rabattkuponger
Er du skoleelev eller student finnes disse ofte i skoledagbøker eller du kan gå inn på Studentrabatt.no for en oversikt over steder som tilbyr rabatter mot fremvisning av gyldig studentbevis. Ellers finnes det en rekke nettsider som samler alt mulig av gratis ting og tang. Noen kjappe søk på google og du kan finne mye rart som ikke koster noe som helst.

Unngå mellomledd
Er du på jakt etter elektronikk eller teknologi kan det være en idé å oppsøke fabrikanten direkte. Mange har fått nettbutikker og mange varer selges billigere der når fordyrende mellomledd som fysiske butikker fjernes.

Tell dine tellerskritt
Har du en skyhøy telefonregning kan det være en idé å bytte mobiloperatør. Eller kutte ned på skravlingen... Du kan også ringe gratis med tjenester som Skype, men du er da avhengig av å ha en pc foran deg.

Bruk gavekortene
Mange av oss mottar gavekort til jul og bursdager, og ofte blir de liggende i påvente av å bli brukt – noe som ofte aldri skjer. Gavekort er penger det også, og du hadde vel ikke latt noen hundrelapper bare ligget og slengt ubrukt i en skuff?

Sunn og billig mat
Det er utrolig dyrt å leve på ferdigmat, og spesielt sunt er det heller ikke. Med noen enkle tips kan du spare mye penger, og samtidig spise litt sunnere. Det sistnevnte kan også være pengesparende i og med at du vil spare på legebesøk...

1. Planlegg. Finn ut hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Spiser du som en konge i begynnelsen vil du måtte leve på spagetti og ketchup de siste 14 dagene.

2. Lag store porsjoner og frys ned restene om du har mulighet for det.

3. Kjøp sesongens frukt, grønnsaker og kjøtt. Disse pleier å komme på tilbud.

Les mer her: Sunt og billig

Les også vår guide til middag under 50 kroner.

Spar på reiser
Det å reise kan være veldig dyrt, eller en god del billigere (det blir veldig sjeldent gratis). Det å velge en billigere flyplass kan for eksempel spare flere tusen kroner på din reise.

Les om dette her: Spar tusenlapper på flybilletten

Det å bruke et smart reisesøk kan også være pengesparende. I en test gjort av Forbrukerrådet ble Nettavisens reisesøk kåret til det aller beste.

Klikk her for å prøve reisesøket og lese om tjenesten

Det kan også være greit å sjekke ut stedet du skal reise til - sjekk for eksempel denne guiden til hvordan du kan drikke billig i London.

Babyer erdyrt, men ikke gjør det for dyrt
Det er ikke billig å få barn, men du kan spare mye ved å handle smart. Det er nemlig enorme prisforskjeller på alt fra bleier til tåteflasker, smokker, kremer og morsmelkerstatning.

Les mer om dette her: De billigste babytingene

Det kan også være mye penger å tjene på å sammenligne priser på treningsstudioer. Side2 gjorde dette i mars i år, og fant store prisforskjeller. Sjekk saken her.

Har du noen gode sparetips? Bruk kommentarfeltet under.

Kommentarer til denne saken