Det er ingen hemmelighet at det er svært mye å spare på å ta turen over svenskegrensen for å handle. Sammen med 1881 gir vi deg nå den totale guiden for grensehandel.

Se hele guiden her

Mat - spar 40 prosent
En sammenligning mellom prisene på Rema 1000 i Norge og over svenskegrensen gir en besparelse på 46 prosent på den samme handlekurven. Mest penger sparer du på kjøtt, spesielt svinekjøtt. Marinerte spareribs kostet 129 kroner per kilo i Norge, mens prisen på Rema i Sverige var på 29,90.

Noe er likevel billigere i Norge. Den norske osten Jarlsberg, for eksempel, koster 10 kroner mindre i Norge enn i Sverige. Det er også billigere for morsmelkerstatning i Norge.

Se sammenligningen her

Barneutstyr - spar 30 prosent
Noe av det du kan spare mest på i rene penger er likevel barneutstyr. Prisforskjellene på barnevogner kan være på flere tusen kroner, og på barneseter for bil kan du sapre mellom 500 og 700 kroner. Det kan fort være lønnsomt å kjøre over grensen kun for å kjøpe inn dette.

Se sammenligningen her

Apotekvarer - spar 30 prosent + moms(!)
Apotek i Sverige er en og samme kjede, og i Sverige er apotekervarer momsfrie. Det vil si at du før andre prisforskjeller kan trekke fra momsen. For andre medisiner er det også mye å spare på å handle apotekervarer over grensen. Bare for en boks med Zyrtec kan du spare nesten 100 kroner.

Se sammenligningen her

Røyk og alkohol - spar over 50 prosent
Mest penger sparer du likevel hvis du skal røyke, snuse og drikke. På en rull med snus sparer du over 400 kroner, mens det er halv pris på røyk i Sverige i forhold til Norge. Det er også over halv pris i snitt på vin. En Chill Out Sunset Cabernet Sauvignon koster 320 kroner i Norge og under 140 kroner i Sverige. Det er noe mindre å spare på sprit, men du kan trekke fra rundt en hundrelapp fra polprisene i Norge.

Se tobakksammenligningen her
Se vinsammenligningen her
Se spritsammenligningen her

Dette trenger du å vite

Tollregler

Grenseoverganger

Kjøpesenterområder