*Nettavisen* Økonomi.

Så mye tjente Ericsson-toppene

Ericssons redningsmann, konsernsjef Carl-Henric Svanberg, tjente langt mindre enn sin forgjenger Kurt Hellström i fjor.

Carl-Henric Svanberg er mannen som skulle få Ericsson opp av gjørma etter at selskapet under Kurt Hellströms ledelse hadde kommet faretruende nær en konkurs. Likevel var det Hellström, og ikke Svanberg, som ble Ericssons lønnsvinner i fjor.

Hellström sopte nemlig inn 16 millioner svenske kroner i fastlønn og 7,8 millioner i bonus i løpet av fjoråret, til sammen 23,8 millioner. I tillegg måtte Ericsson sette av svimlende 33 millioner kroner for å dekke framtidige pensjonsutbetalinger til den avgåtte toppsjefen, ifølge Dagens Nyheter.

Carl-Henrik Svanberg måtte ta til takke med en fastlønn på 8,8 millioner kroner da han tok på seg oppgaven med å snu Ericsson-skuta. I tillegg fikk han en bonus på 9,6 millioner kroner, slik at totalen kom opp i 18,4 millioner.

Også styreformann Michael Treschow hadde et knallår i fjor. Hans godtgjørelse utgjorde hele 11 millioner kroner. Tallet inkluderer en etterbetaling på 5,5 millioner for 2002.

Styremedlemmene Arne Mårtensson, Marcus Wallenberg, Lena Torell og Peter Sutherland fikk 600.000 kroner hver, mens Peter Bonfield og Eckhard Pfeiffer fikk 700.000 kroner og Sverker Martin-Löf, som er ordfører i revisjonskomitéen, fikk 800.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.