Gå til sidens hovedinnhold

Saken om Oslos eiendomsskatt opp i Høyesterett

Avgjørelsen i saken om Oslo kommunens eiendomsskatt kan medføre en solid tilbakebetaling til byens boligeiere.

I dag starter Høyesterett behandlingen av en ankesak om eiendomsskatt i Oslo kommune, skriver Aftenposten. Det er 3400 saksøkere bak gruppesøksmålet.

Saken gjelder to spørsmål: om kommunens modell får å innkreve eiendomsskatt er i tråd med loven, og om Oslo kommune overholdt fristen for utskriving av eiendomsskatt i 2016.

Les også

Vindkraft vil legge beslag på 1600 kvadratkilometer - en tredel er urørt natur

Både tingretten og lagmannsretten kom til at selve modellen for innkreving følger loven - som innebærer at skattesatsen og bunnfradraget skal avgjøres på politisk nivå.

Men lagmannsretten kom til at kommunen ikke overholdt fristen for innkrevring i 2016. Skulle Høyesterett konkludere på samme vis, kan skatteytere i Oslo få tilbakebetalt til sammen 250 millioner kroner innkrevd i eiendomsskatt det året.

Les også

Kraftig økning i grensehandelen

- Urettferdig skatt

Generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund mener skatten er sosialt urettferdig, blant annet fordi den ikke er justert for inntekt eller betalingsevne og innebærer at bare eiendommer med en markedsverdi på over fem millioner utløser eiendomsskatt.

- Vi er spent på hva Høyesterett mener om begge spørsmål, sier generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund.

Huseierne var grupperepresentanter for 3400 skatteytere ved Tingrettens behandling. Ved behandling i Høyesterett er det en av skatteyterne selv som representerer gruppen, opplyser Huseiernes Landsforbund.

Les også

Montør skulle sette inn varmepumpe - kuttet bærebjelken

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken