Gå til sidens hovedinnhold

Saksøker nordmenn for èn milliard

Åtte norske firmaer og enkeltpersoner saksøkes av en amerikansk forretningskvinne for 990 millioner kroner.

Det enorme søksmålet er fremmet i Texas av den amerikanske forretningskvinnen Patrica Long. Hun mener en rekke personer og institusjoner har skadet hennes renome, og krever oppreisning.

Hovedkravet reises mot advokat Bjørn Køhler Thommessen i advokatfirmaet Brækhus Dege, etter at Thommessen har fungert som bostyrer i konkursboet etter bedrageritiltalte Thor Kristen Tjøntveit. Long har tidligere hatt styreverv i noen av Tjøntveits selskaper, skriver NTB.

Det er ikke bare Thommessen som nå får kjenne Longs vrede. Søksmålet, som fremmes i Texas, rettes også mot Thommessens kollega Jan R. Krohn, advokatfirmaet Brækhus Dege hvor begge er ansatt, advokat Morten N. Wexels, skatteoppkrever Tore Kjell Larsen, to andre enkeltpersoner samt DnB NOR.

– At konkursboets advokat samt retten kan bli med på en slik svindel som konkursboet står bak, er ufattelig for meg, sier Long til Grimstad Adressetidende.

– Hun har anmeldt meg til politiet og saksøkt meg to ganger tidligere, sier Køhler Thommessen til NTB.

– Dette er nok et patetisk forsøk på å hindre meg i å gjøre jobben min. Jeg får vel bare forholde meg til dette, og ta til motmæle i retten dersom det skulle gå så langt, sier bostyreren.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken