*Nettavisen* Økonomi.

Saksøker Norwegian Cruiseline

24 passasjerer saksøker Norwegian Cruise Line for 100 millioner dollar etter at skipet Norwegian Dawn ble truffet av en kjempebølge 15. april.

Skipet var på vei til New York for å delta i innspillingen av TV-serien «The Apprentice» da det havnet i uvær, skriver FoxNews.com. Passasjerene mener skipet kunne ha unngått stormen ved å bli liggende til kai eller legge om kursen. Søksmålet ble levert en domstol i Miami mandag.

Fire passasjerer kom til skade, vinduer ble knust og 62 lugarer oversvømmet da luksusskipet bakset med bølger på opptil 20 meter. Skipet var på vei fra Bahamas til New York med 2500 mennesker om bord.

Selskapet har i følge FoxNews.com bekreftet at skipet Norwegian Dawn skulle være med i TV-serien «The Apprentice» 17. april. Denne opptredenen ble aldri noe av fordi Norwegian Dawn måtte omdirigeres til South Carolina for utbedringer. Norwegian Cruise Line nekter for at kapteinen ble utsatt for press om å skynde seg til New York, som passasjerene hevder i sitt søksmål.

- Det var 24 timers tortur, følelsesmessig og fysisk, sier passasjeren Roseanne Hughes til FoxNews.com. Båtturen var hennes første ferie siden hun mistet ektemannen i terrorangrepet 11. september 2001, og hun sier episoden brakte tilbake mange vonde minner.

Norwegian Cruise Line var tidligere eid av blant annet Trygve Hegnar, men ble i 1999 solgt til malaysiske Star Cruises.

Det lykkes ikke TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med til Norwegian Cruise Line onsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.