Gå til sidens hovedinnhold

Saksøker Tromsdal og revisor

Bostyrer mener Christer Tromsdal og Terje Lien etterlot seg et konkursbo i versting-klassen, og søksøker de to og selskapet Aker Brygge Invest (ABI), samt ABIs revisor Bjørn Klaussen i revisjonsselskapet Audit.

Advokat Bjørn Myrseth (bildet), som er bostyrer for ABI-konkursboet, vitnet tordag i straffesaken mot ABI-toppene Tromsdal og Lien.

Krever 1,6 mill.

Myrseth opplyste at han har tatt ut forliksklage, som er første skritt på veien mot et sivilt søksmål, mot Tromsdal og Lien, Aker Brygge Invest og ABIs revisor Bjørn Klaussen i revisjonsselskapet Audit.

På vegne av boet krever han 1,6 millioner kroner i erstatning for manglende innbetalt aksjekapital.

Grovt uaktsomt

Myrseth mener revisor Bjørn Klaussen handlet grovt uaktsomt da han i sin revisorerklæring bekreftet at aksjekapitalen var innbetalt - før innbetalingen hadde funnet sted.

Myrseth fortalte retten at han har hatt ansvaret for 500 til 600 konkursbo i sin karriere.

- ABI-boet fremstod som et av de mest uoversiktelige boene jeg har vært borti, sa Bjørn Myrseth.

Pengene brukt opp

Tromsdal påkjærte tingrettens beslutning om å åpne konkurs i ABI. Det tok syv måneder før rettskraftig avgjørelse forelå i februar 2002.

- I prosesskriv hevdet eierne at det var 3,7 millioner i aktiva i selskapet, men da vi prøvde å realisere dette viste seg bare å være 500.000 kroner igjen, resten var allerede brukt opp. De aksjene de oppgav å eie i gråmarkedet viste seg å ikke ha noen verdi i det hele tatt, sa Myrseth.

- Jeg fikk inntrykk av at regnskapet ikke gav et korrekt bilde av selskapets drift, men det var ikke midler i boet til å undersøke boet nærmere, hvilket jeg gjerne skulle gjort, sa Myrseth.

Han hevdet at de fleste transaksjonene så ut til å være gjort for å komme selskapets ledelse tilgode - ikke kreditorene.

Kjemper for selskapet

Bostyrer Myrseth har registret samlede krav på 23 millioner kroner i ABI-boet. I en replikk imøtegikk Tromsdal uttalelsene fra bostyreren.

- Myrseth er en trivelig og flink kar, men jeg tror han husker litt dårlig, sa Tromsdal.

Tromsdal hevder han er i ferd med å rydde opp etter seg, og at gjelda nå nærmer seg skarve to millioner kroner. Tromsdal sa han håper å vinne kampen om å få boet tilbakelevert til eierne.

Amper stemning

Forut for advokat Bjørn Myrseths vitnemål prøvde Tromsdals forsvarer å avskjære bostyreren fra å gi hans klient negativ omtale om forhold som ikke knytter seg til Økokrims tiltale.

- Det har tidvis vært amper stemning mellom Tromsdal og bostyrer, advarte advokat Brynjar Østgård.

- Jeg er ikke kjent med noen amper stemning, repliserte advokat Myrseth.

Det fikk tingrettsdommer Kåre Røkkum til å utbryte:

- Advokater har et normalt forhold til dette.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot