*Nettavisen* Økonomi.

Salget svikter for Komplett

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)

Førjulssalget svarer ikke helt til forventningene for e-handelskometen Komplett. Ved Oslo Børs stuper aksjekursen.

05.12.03 10:44

Komplett er en av stjerne på den norske nett-himmelen, og selskapet kan vise til en salgsvekst som andre bare kan drømme om. Nå har imidlertid veksten flatet ut, og omsetningen i fjerde kvartal ser ut til å bli vesentlig svakere enn tidligere anslått.

Det opplyser Komplett-ledelsen i en melding til Oslo Børs fredag.

Omsetningen i fjerde kvartal ventes nå å havne mellom 470 og 490 millioner kroner. Det opprinnelige anslaget fra analytikerne i aksjemarkedet var på cirka 530 millioner, ifølge TDN Finans.

En vesentlig årsak til at veksten har flatet ut, er sviktende salg til norske dataforhandlere, ifølge Komplett-ledelsen. Også overskuddet i fjerde kvartal ser ut til å bli lavere enn anslått.

”Den svekkede resultatmarginen i kvartalet skyldes blant annet merkostnader knyttet til oppbygging av nytt lager i Nederland, samt driftskostnader tilpasset et ventet høyere omsetningsnivå i kvartalet", heter det i meldingen.

Kompltt ventes nå å få en omsetning på drøyt 1,7 milliarder kroner i 2003. Det er nesten 30 prosent mer enn i 2002.

Aksjekursen i Komplett stupte da handelen tok til klokka ti fredag. Mens Komplett sluttet på 171,50 torsdag, åpnet kursen på 138 fredag før den stabiliserte seg litt over 140.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.