*Nettavisen* Økonomi.

Salget svikter for Komplett

Foto: Scanpix

It-butikken Komplett gikk omtrent som forventet i tredje kvartal. Samtidig varsler ledelsen lavere salg de tre siste månedene av 2004.

20.10.04 16:46

Komplett har justert kursen det siste året i et forsøk på å få opp lønnsomheten. Konsekvensen er at salget i fjerde kvartal 2004 ventes å bli lavere enn i samme kvartal i fjor, opplyser selskapet i sin siste kvartalsrapport.

«Komplett har fortsatt hovedfokus på økt lønnsomhet fremfor mindre lønnsom vekst. Omsetningen i fjerde kvartal forventes derfor å bli svakere enn i tilsvarende kvartal i 2003», heter det i rapporten.

Det er særlig salget til forhandlere som er tonet ned, mens direktesalget til sluttbrukerne øker.

Samtidig melder selskapet at tiltakene for å bedre lønnsomheten har begynt å virke. Problemet er at konkurransen blir stadig mer intens, og det legger press på fortjenestemarginene.

I tredje kvartal leverte Komplett et overskudd på 8,2 millioner kroner før skatt. Det er hårfint under forhåndstipset fra anlytikerne.

Omsetningen endte på 427,2 millioner kroner, som er cirka 1 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. I tredje kvartal 2003 leverte Komplett til gjengjeld et overskudd på over 20 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.