*Nettavisen* Økonomi.

Salgskollaps for XXL: Lanserer gigantsalg - aksjen kollapser

øIVIND tIDEMANDSEN XXL foto: Halvor Ripegutu

øIVIND tIDEMANDSEN XXL foto: Halvor Ripegutu Foto: foto: Halvor Ripegutu

XXL gikk på en kjempesmell  og lanserer gigantisk salgskampanje for å få salget opp igjen. Børsen svarer med å sende aksjen 19 prosent ned.

07.02.20 09:03

"Under disse forholdene lanserer vi en gigantisk salgskampanje i de fleste markedene", skriver XXL i børsmeldingen fredag.

Selskapet legger frem tall som de selv omtaler som skuffende og XXL fortetter å tape markedsandeler i et tøft marked.

Med krevende markedsforhold, begrenset vintersesong, ser næringen en kraftig oppbygging av lager og store rabatter", skriver kjeden, som sier at de hadde en nedgang i salget i like butikker på svimlende 12 prosent i kvartalet.

Ellers er det totale salget ned 10 prosent i kvartalet, en vanvittig forverring for et selskap som frem til i fjor aldri hadde rapportert nedgang i salg noensinne i sin historie.

Selv dette blekner imidlertid sammenliknet med salgsnedgang for januar 2020. Der er XXLs salg ned nesten ufattelige 22 prosent.

"Alle markeder har vært utfordrende med begrensede vinterforhold i alle de store byene. Dette er sammenliknet med gode vinterforhold i Finland og Østerrike i fjor og en normal vinter i Norge og Sverige. XXL vil umiddelbart starte en gigantisk salgskampanje til fordel for kundene", skriver selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag