Det er ikke mange som tenker to tanker over hva slags PC-skjerm de benytter seg av, men med sin store nyhet forsøker nå Samsung å gjøre noe med dette.

Fremvist i det skjulte på CES i Las Vegas i januar, fikk 55-tommeren Odyssey Ark overraskende mye oppmerksomhet på YouTube - selv om det var heller lite detaljer.

Men nå er den offisielt lansert:

– Vi er glade for å kunne presentere neste generasjons gamingskjerm - Odyssey Ark. Denne 55-tommers 1000R buede skjermen kombinerer førsteklasses filmatisk bildekvalitet med altoppslukende surroundlyd og et utrolig fleksibelt grensesnitt som gamere etterspør i stadig større grad. Gamere etterspør nye opplevelser, og Odyssey Ark gir en helt ny spillopplevelse som vil heve standarden for hele bransjen, sier Thomas Råge, salgssjef for IT-produkter hos Samsung Electronics Norge i en pressemelding.

En gigantisk skjerm

Helt siden pandemien startet har undertegnede vært på utkikk etter den perfekte skjermen som både skal kunne fungere til jobb og fritid. Jakten viste seg å ikke føre frem.

Les også: Kan en 49-tommer være noe for hjemmekontoret?

  • Vanlige spill-skjermer er altfor små
  • Store arbeidsskjermer har ingen eller altfor liten bue, som gjør det ubehagelig å sitte for nær og vanskelig å se hjørnene på
  • Og de 49"-tommers buede gamingskjermene som har eksistert er altfor lave. I praksis er det bare en 4K-skjerm som er kuttet i to - eller to 27"-ere smeltet sammen. Det fungerer dårlig til de mange spill fordi ting blir bredt, ikke stort. Dessuten fungerer det dårlig til Photoshop - og mange ble bokstavelig talt sjøsyke av dem fordi de kan skape den samme «omsluttede» følelsen som 3D-briller gir
  • Det lages ikke TV-er som er buet lenger

Men det Samsung nå avduker er langt på vei det som har blitt fremholdt som det optimale av flere:

  • Ark er en 55-tommers 4K-skjerm (16:9), med den samme buingen som selskapets 49": 1000R
  • Oppdateringsfrekvensen er 165 Hz og responstiden er 1 ms (GtG)
  • Matt overflate for lav refleksjon
  • Back Light Unit Quantum Mini LED (Lokal dimming) skjermteknologi

Dermed har man en skjerm som ikke er fullt så «omsluttende» som deres 49", som gjorde folk uvel - samtidig som man får høyden som er viktig for mange arbeidsoppgaver og spill.

Både konsoll og PC

I motsetning til de ultravide 49"-skjermene på markedet, vil Arc være fullt ut kompatibelt med både Xbox og Playstation, men vil trolig være aller mest ettertraktet for PC-bruk.

Samsung inkluderer også sin egen spillstreamingløsning kalt Samsung Gaming Hub, der man har inkludert spill fra Xbox, GeForce Now, Google Stadia, Utomik og Amazon Luna.

Svært kostbar glede

De som derimot hadde håpet at dette skulle bli en billig opplevelse, må bare se seg skuffet.

Mens Samsungs 49-tommer ultravide skjermer i tilbudsperioder har vært tilgjengelig for godt under 10000 kroner, er veiledende pris på Odessy Ark 30.995 kroner.

Det vil nok virke avskrekkende for de fleste.

Les også

Test: B&O Beoplay Portal