(BA.no): - Vi vurderer å stille tyvenes bil ut på taket med en plakat der det står: «Sånn gjør vi med dieseltyver hvis politiet ikke gjør noe!»

Det forteller Tommy Svanevik, utleieansvarlig i bergensbedriften Svanevik Transport og Utleie AS

Det er ikke første gang bedriften, som holder til i Tennebekk næringspark, blir utsatt for dieseltyveri. Da det skjedde igjen søndag kveld, valgte de å ta affære.

Fire ganger på fire uker

- Vi har i løpet av de siste fire ukene hatt dieseltyver på ferde hos oss fire ganger, forteller Svanevik.

I stedet for å vente på politiet, valgte de å handle. Ved hjelp av tips og overvåkningsbilder fant de frem til bilen de hevder tyvene bruker. Den sto utenfor et hus i Godvik.

De varslet derfor politiet i dag, mandag.

- Der fikk vi beskjed om å komme igjen på politistasjonen i morgen for å levere en anmeldelse av forholdet. De kom ikke til å sende en bil på dette.

- Vi gjorde kort prosess

Det ville ikke mennene i Svanevik Transport og Utleie vente på.

«Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre!», skriver de på Facebook-siden, der de også har fortalt om hendelsen.

- De som bodde i huset begynte å protestere. Til slutt innrømmet en mann at det var noen som bodde der som hadde gjort det, men han ville ikke si hvem, hevder Svanevik.

Svanevik sier at mannen til slutt sa han ville komme for å gjøre opp for seg dagen etter.

- Men det ble liksom litt feil rekkefølge. Så vi bestemte oss for å ta med oss bilen. Den stinket diesel, sier Svanevik, som også var med på bil-kidnappingen.

Følte seg tvunget til å handle

De mener selv at de ikke hadde noe valg.

«Så da følte vi oss tvunget til å handle, så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne,» skriver de på Facebook.

- Burde dere ikke latt politiet tatt seg av det siden dette trolig er en politisak?

- Politiet gjør ingenting. Noen måtte gjøre noe.

- Diesel for mellom 20.000 og 30.000

Svanevik anslår at de har blitt frastjålet diesel til en verdi av mellom 20.000 og 30.000 kroner.

Også tidligere har Svanevik Transport og Utleie AS vært kritiske til at politiet ikke har rykket ut i forbindelse med tyverier hos dem.

- Vi gjør alt vi kan for sikkerheten hos oss. Det er ikke mer vi kan gjøre, sier Svanevik.

Politiet: - Dette liker vi ikke

Operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt sier til BA at han kjenner til den konkrete saken, men ikke ønsker å kommentere den.

- Men på generelt grunnlag kan jeg si at vi ikke liker at folk tar loven i egne hender. Dette er ikke den rette fremgangsmåten. Dette er politiets oppgave, sier han.

Steimler vil ikke at folk skal gå frem på egenhånd.

- Man vet aldri bakgrunnen for det som har skjedd. Det kan være falske skilter og det er ikke alltid det er sånn som det ser ut til. Det kan være mange forhold som ligger bak her enn dem man først ser, sier han.

- Men hvorfor rykker dere ikke ut når dere får helt konkrete og løsningsorienterte tips?

- Vi har hatt det rimelig hektisk. Jeg skjønner jo at de blir frustrert hvis de har fått beskjed om at vi ikke kan komme, men det er selvtekt å hente bilen og ikke akkurat vanlig å gjøre det sånn. Det er beklagelig at ikke ressursene strekker til og jeg vet at Svanevik transport har vært mye utsatt, så jeg skjønner frustrasjonen, sier Steimler, og legger til:

- Men denne saken er ikke akkurat slik de fremstiller den.

Les flere saker på BA her