Gå til sidens hovedinnhold

SAS åpner direkterute mellom Oslo og Kiev

Starter opp helårsrute til den ukrainske hovedstaden.

Ruten starter 26. oktober og vil flys tre ganger per uke, tirsdag, torsdag og lørdag.

– Etter at ukrainske statsborgere ikke lenger trenger visum for å besøke Schengen-land, har antall flyreiser mellom Ukraina og resten av Europa økt kraftig. I 2018 fløy ca. 60 prosent flere passasjerer mellom Norge og Ukraina enn de to foregående årene. Dette ligger til grunn for at vi nå åpner ny rute til den vakre byen Kiev, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS, i en melding.

Les også

Ryanair-sjef Michael O'Leary anklager den norske regjeringen for dobbelmoral

Fornøyd

Ruten kommer til å flys med Boeing 737-700 med 141 seter, noe som gir ca. 23.000 seter på årsbasis. Billettene legges ut for salg allerede tirsdag.

- Denne ruten vil gi norske reisende enklere tilgang til den ukrainske hovedstaden. For nærings- og reiselivet i begge land vil dette bety mange nye muligheter, sier trafikkdirektør i Avinor, Jasper Spruit, i en melding.

Den ukrainske ambassaden i Oslo er også fornøyd med den nye ruten.

Les også

Nå får du sydentur for under 300 kroner

- Dette har vi ventet lenge på og er et tydelig tegn på det styrkede samarbeidet mellom Ukraina og Norge de siste årene. Samtidig tror vi en direkterute vil bidra til å styrke de forretningsmessige, kulturelle og akademiske relasjonene mellom landene. Norske reisende får også enklere reisevei til mange flotte ukrainske byer, sier den ukrainske ambassadøren til Norge, Viacheslav Yatsiuk.

Bjørn Hollevik må betale 6000 kroner for en rundtur til Oslo

UNESCO

Kiev, eller Kyjiv, regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Fra Kiev kan også Tsjernobyl besøkes, for de som måtte ønske det.

SAS skriver også at nyheter i vinterprogrammet 2019/2020 omfatter også nye ruter fra Stockholm til Luxemburg og København til Torino. Begge ruter har gode forbindelser til og fra flere byer i Norge.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken