*Nettavisen* Økonomi.

SAS bøtelagt: Nekter å betale

SAS Braathens nekter å vedta et forelegg fra Økokrim på 400.000 kroner for brudd på markedsføringsloven.

Bakgrunnen for forelegget fra Økokrim er en e-post med informasjon om konkurrenten Norwegian, som en ansatt i reisebyrået Bennet BTI Nordic oversendte til salgsavdelingen i SAS Braathens i april i fjor.

Anmeldt av Norwegian
E-posten ble oppdaget av Konkurransetilsynet under razzia hos SAS Braathens to måneder senere. I desember tok Økokrim formelt beslag i dokumentet. E-posten skal blant annet ha inneholdt sensitiv informasjon om Norwegians andel av bestillinger på internett, om muligheter for endring av navn på billetter, billettbestilling via Narvesen og tilleggsprodukter.

Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Norwegians finansdirektør Frode Foss at det var de som anmeldte konkurrenten. SAS Braathens vil ikke vedta forelegget, og mener Økokrim bør henlegge saken.

- Saken bør bli henlagt
- Vi har ikke gjort noe ulovlig. Vi har uanmodet fått tilsendt denne informasjonen. Den inneholdt ingen bedriftshemmeligheter og vi har heller ikke benyttet denne informasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Steine til Dagens Næringsliv.

Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim sier at det Økokrim typen misbruk av forretningshemmeligheter er meget alvorlig i lys av den sårbare konkurransesituasjonen, og at saken vil bli oversendt retten dersom SAS Braathens ikke betaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.