*Nettavisen* Økonomi.

SAS Braathens holder flyprisene høye

Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen

Prisen på drivstoff har falt den siste tiden, men likevel vil ikke SAS Braathens senke flyprisene. Selskapet har de siste månedene økt billettprisene sine, og har ingen planer om skru disse ned i takt med oljefallet.

07.12.04 09:29

Denne høsten har oljeprisen, og dermed prisen på flybensin, nådd nye høyder. Dermed har SAS Braathens siden august økt sine billettpriser, på bakgrunn av stadig høyere drivstoffpriser, melder NRK.

Nå er oljeprisen imidlertid på vei ned, og utsiktene for billigere bensin fremover er gode. Likevel vil ikke flyselskapet love billigere billetter.

- Det kan jeg ikke komme med noe eksakt bud på når, men vi følge utviklingen og så snart vi er komfortable med prisnivået vil vi kunne ta saken, sier informasjonsmedarbeider Sture Stølen i SAS Braathens til NRK.

Stølen vil ikke si noe om når selskapet kutter bort bensintillegget selskapet la på da oljeprisen begynte å stige til værs. Han begrunner valget med at SAS Braathens vil se hvordan bensinprisen utvikler seg over tid før billettprisene endres igjen.

Informasjonsmedarbeideren mener få aktører i markedet er lønnsomme, og at billettprisen i mange tilfeller er kommet langt nok ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.