*Nettavisen* Økonomi.

SAS-Braathens-sammenslåingen utsatt

Foto: TV 2

Den formelle sammenslåingen av SAS Norge og Braathens til et felles aksjeselskap er forskjøvet til 20. september på grunn av strid mellom SAS-flygerne og ledelsen.

01.09.04 13:42

Opprinnelig skulle det nye, norske flyselskapet vært en realitet fra onsdag, opplyser administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens til Stavanger Aftenblad.

Årsaken til utsettelsen er at ledelsen og de norske SAS-flygerne ikke er enige om hvordan sammenslåingen skal skje.

Flygerne nektet opprinnelig å la seg ansette i det nye selskapet. De ville i stedet tilhøre SAS-konsortiet, mens pilotene i Braathens har støttet sammenslåingen i månedsvis. SAS-pilotene er også uenige i at en eventuell nedbemanning skal skje etter ansiennitetsprinsippet i begge selskap, skriver avisa.

Direktør Jansen sier ledelsen føler forhandlingene med SAS-flygerne har vært på gli de siste dagene. I håp om å komme fram til en felles løsning, fant man det best å utsette den formelle opprettelsen av det nye aksjeselskapet til 20. september.

Jansen sier det er helt klart at SAS Braathens skal etableres som et selvstendig og nytt aksjeselskap. De to flyselskapene har også vært drevet som en felles virksomhet siden mai i år.

Pilotstriden forårsaket mandag at SAS-trafikken i København stanset i flere timer.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.