*Nettavisen* Økonomi.

SAS Braathens trekker rullestolgebyr

Foto: (Nettavisen)

Nå koster det ikke lenger ekstra å være rullestolbruker på flyene til SAS Braathens. Flyselskapet har trukket gebyret med øyeblikkelig virkning.

14.09.04 13:41

- Vi endrer vår praksis, og har bestemt at det ikke skal koste noe å ha med rullestol på våre fly, sier informasjonssjef Siv Meisingseth til Aftenbladet tirsdag.

Tidligere kostet det rullestolbrukere 150 kroner å bestille flybilletter, fordi de ikke hadde tilgang til å bestille over internett lik andre reisende. Nå er derimot internettbestilling åpnet for alle, men for å slippe ekstrakostnaden må man gjøre bestillingen via internett for så å ringe SAS Braatehns direkte for å opplyse om at de har med seg rullestol.

Årsaken til endringen er reaksjoner fra flere holdt. I tillegg ble det fredag sendt et brev til samferdselsministeren, fra Storstingsrepresentant Bent Høie (H) i Rogaland. Her stod blant annet:

«Jeg håper statsråden på egnet måte kan ta dette opp med selskapene, slik at funksjonshemmede kan få kjøpt sine reiser for samme pris som alle andre i samfunnet.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.