SAS-fight i ellevte time

Foto: (www.scandinavian.net)

Pilotene og de kabinansatte i den norske delen av SAS sloss for harde livet for å få på plass en ny avtale før skjebnemøtet i SAS-styret onsdag. Ledelsen og de kabinansatte er fortsatt uenige om det aller meste.

09.03.04 12:19

Begge parter gir overfor NTB tirsdag formiddag uttrykk for at de er innstilt på å komme i mål i god tid før SAS-styret onsdag formiddag i Stockholm skal legge fram beslutningen om å dele det nåværende Scandinavian Airlines i tre – muligens fire – selvstendige, nasjonale selskaper. Enighet blant alle ansatte om skjerpede lønns- og arbeidsvilkår er en forutsetning for styrets vedtak.

Nestleder i Scandinavian Airlines norske pilotforening, Kåre Bjelland, sier til NTB at det ikke står på lønns- og arbeidsvilkår i deres forhandlinger med SAS-ledelsen. Her dreier det seg om pilotenes usikkerhet om hvordan strukturen i konsernet blir når Scandinavian Airlines nå skal deles opp i flere selskaper.

John Lyng, leder for de norske kabinansatte, sier til NTB at i realiteten er det uenighet om alt, men at det springende punkt nå – ett døgn før styremøtet – er lønns- og pensjonsnivået.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag