*Nettavisen* Økonomi.

SAS fjerner taxfree-salget

64.000 passasjerer rammes søndag når 587 nye SAS-avganger innstilles i Skandinavia søndag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Flyselskapet vil redusere utslippene og starter med å fjerne salg av avgiftsfri alkohol.

04.06.19 11:35

Trallene med taxfree-varer som kommer trillende ned midtgangen er snart en saga blott hos SAS.

Fra og med høsten vil du ikke lenger kunne kjøpe taxfree-varer ombord på SAS-fly. Grunnen til dette er at SAS ønsker å redusere vekten på flyene sine og dermed få lavere utslipp av CO2.

«Salg av taxfree-varer om bord har vært et populært tilbud, spesielt på lengre reiser. Men vi har også sett at kjøpsatferden blant reisende har endret seg over tid. I lys av en økende miljøbevissthet så har SAS besluttet å ta bort salg av taxfree-produkter. Med dette vil også totalvekten på flyet reduseres og følgelig også føre til reduserte utslipp», heter det i en melding.

– SAS skal redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert steg på veien for å oppnå målene og mer bærekraftige reiser er av betydning, så alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket er viktige, sier Karl Sandlund, EVP Commercial i SAS, i en melding.

SAS skriver videre at de vil komme med «mer moderne løsninger» for å kunne tilby sine kunder muligheten til å handle og få varer levert i forbindelse med sin reisen.

SAS er på ingen måte det eneste første flyselskapet som kutter ut taxfree-salg. Også KLM, Qantas og amerikanske United Airlines, Delta Airlines og American Airlines har allerede droppet salg om bord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag